راهنمای خرید اسکیت
در 01 مرداد 1403
تهیه اسکیت مناسب و به قیمت و مربوط به رشته شما خیلی مهمه...

 

راهنمای خرید اسکیت برای کودکان و بزرگسالان

اسکیت اینلاین یکی از ورزش‌های محبوب و پرطرفدار در سراسر جهان است. اما برای لذت بردن کامل از این ورزش، انتخاب سایز مناسب اسکیت اینلاین بسیار مهم است. در این مقاله، به بررسی عواملی که در انتخاب سایز مناسب اسکیت اینلاین تأثیر دارند و روش‌هایی برای انتخاب صحیح سایز اسکیت اینلاین خواهیم پرداخت. همچنین، با بررسی نتایج انتخاب نادرست سایز اسکیت اینلاین، به نتیجه‌گیری مناسبی خواهیم رسید.

 

در مطلبی مجزا راهنمای اندازه گیری سایز پا برای خرید اسکیت را نیز برای شما قرار داده ایم.

 

برای خرید اسكیت چه ‌چیزهایی را باید در نظر گرفت؟

اگر به تازگی به اسكیت سواری علاقه‌‌مند شده‌اید و قصد یادگیری و فعالیت در رشته اسکیت را دارید در ابتدا می‌بایست به دنبال تهیه‌ی یك جفت اسكیت كفشی یا اسكیت این‌لاین باشید. اما به دلیل این كه یك فرد مبتدی این كار را برای اولین بار انجام می‌دهد، نیاز به نوعی راهنمای خرید اسکیت دارد تا در ازای هزینه‌ای كه می‌كند، كالای مناسب و متناسب با نیاز خود را به ‌دست آورد. مقاله‌ی زیر با توضیحات جامع در این رابطه به شما كمك می‌كند تا خریدی رضایت‌مند داشته‌باشید.

 

اسكیت از چه اجزایی تشكیل شده است؟

اسکیت کفشی یا اسکیت اینلاین از قسمت‌های مختلفی تشكیل شده كه در ادامه هر كدام از آنها به ‌طور مجزا معرفی شده ‌است.

 

کفش اسکیت یا بوت

ساق یا cuff

چفت ها یا buckles

تیغه یا frame

چرخ ها یا wheels

بلبرینگ یا bearings

ترمز یا brake

1) کفش یا boot

كفش اسكیت شامل قسمت كفی آن، جوراب داخل كفش‌، ضربه گیرهای پاشنه و كناره‌ها، تسمه‌ها و… می‌شود.کفش از نظر بدنه و نوع متریال استفاده شده در آن انواع مختلفی دارد. کفش اسکیت هارد به کفش هایی گفته می شود که بدنه آنها از جنس پلاستیک فشرده شده درست شده و تحمل وزن بسیار بالایی دارند. کفش اسکیت سافت به اسکیت هایی گفته می شود که بدنه آنها از پارچه و چرخ پوشیده شده است که وزن بسیار پایینی دارند و بیشتر برای کودکان مورد استفاده قرار می گیرد. کفش اسکیت کربن به اسکیت هایی گفته می شود که بدنه آنها از جنس کربن است و اسکیت سواران حرفه ای از این نوع استفاده می کنند که بسیار مستحکم و سبک است.

 

2) كاف

كاف وظیفه‌ی محافظت از ساق پا را به عهده دارد و معمولا از جنس كامپوزیت، كربن یا انواع پلاستیك است. معمولا کاف های بلند یا اسکیت هایی که به آنها ساق بلند گفته می شود از پای فرد بیشتر محافظت کرده و برای اسکیت سواران مبتدی استفاده می شود و اسکیت هایی با کاف یا ساق کوتاه در رشته های مختلف به صورت تخصصی همانند رشته اسکیت سرعت و نمایشی استفاده می شود.

 

3) چفت‌ها یا buckles

چفت ها به کمک بندهایی كه در نواحی ساق و مچ پا قرار دارند موجب تنظیم سایز كفش و محکم شدن آن در ساق پا می‌شود. ضربه‌گیرهایی كه در قسمت كفی كفش تعبیه شده‌اند از پاشنه و كف پا در برابر ضربات احتمالی به پای فرد در حین اسكیت سواری، محافظت می‌كنند. اما ضربه‌گیرهای كناری در نواحی خارجی قسمت پنجه كفش قرار دارند و علاوه بر حفاظت از پا، بدنه‌ی اسكیت را نیز از آسیب ضربات وارد شده حفظ می‌كند.

 

4) تیغه یا Frame

به ناحیه‌ای از كفش اسکیت که چرخ‌ها به آن متصل می‌گردند تیغه‌ی اسکیت یا‌ فریم گفته می‌شود. به طور كلی می‌توان گفت فریم باعث استحكام و ثبات چرخ‌های كفش در یک راستا می‌شود. تیغه‌ها با توجه به نوع و كاربرد بوت می‌توانند از جنس فلزات، کربن و یا کامپوزیت باشند.همیشه باید توجه داشت که تیغه باید استحکام لازم را داشته باشد در غیر اینصورت با فشار های حاصل از اسکیت کردن پریدن و … می تواند به راحتی کج شده و فرد را به زمین بیاندازد.

 

5) چرخ‌ها یا wheels

هر كفش به طور معمول دارای چهار چرخ است که عمدتا از جنس پلی اورتان بوده و با دو مولفه‌ی سایز و سختی طبقه بندی می‌شود. چرخ ها در گرایش های مختلف اسکیت متقاوت هستند؛ بدین معنی که حتی از چرخ های خاصی برای مسابقات درون سالن یا فضای باز استفاده می شود. همچنین برای استفاده از انواع سطوح باید چرخ مناسب با آن سطح را انتخاب کنید اینکار باعث می شود که شما به راحتی روی سطح مورد نظر اسکیت کنید و میزان مصرف چرخ نیز به حداقل برسد اینجاست که داشتن یک راهنمای خوب برای خرید اسکیت به شما کمک می کند.

 

اندازه یا Size:

سایز تعیین كننده‌ی اندازه‌ی قطر چرخ است که با واحد میلی‌متر (mm) بر روی چرخ‌ها مشخص می‌گردد. این عدد با توجه به كاربرد متفاوت اسكیت در زمینه‌های گوناگون و انتظار هر فرد میتواند متفاوت باشد. سایز مناسب كه به افراد مبتدی پیشنهاد می‌شود معمولا سایز 68 تا 80 میلی‌متر است. در رشته های اسکیت سرعت سایز چرخ ها بزرگتر اسکت که این باعث کاهش مانور اسکیت می شود همچنین در رشته های اسکیت نمایشی و اگرسیو از چرخ های کوچکتر استفاده می کنند که مانور بالایی دارد.

 

سختی:

سختی چرخ‌ها به معنی میزان مقاومت آن در برابر استهلاك و فرسایش است. این مولفه با استفاده از حرف اختصاری A و عددی كه در كنار آن است بر روی چرخ مشخص شده است. هرچه مقدار این عدد بیشتر باشد نشان‌ دهنده‌ی آن است كه چرخ سخت‌تر بوده و زمان طولانی‌تری لازم است تا فرسایش یابد.اگر قصد دارید بر روی سطحی زبر مثل آسفالت اسکیت سواری کنید بهتر است از چرخ های سختر استفاده کنید و برعکس آن اگر بر روی سطوح نرم و سیقلی اسکیت می کند استفاده از چرخ هایی با سختی پایینتر به شما کمک می کند.

 

6) بلبرینگ

هر چرخ در قسمت میانی خود دارای دو بلبرینگ است که بین آن‌ها بوش قرار گرفته است. بلبرینگ‌ها وظیفه چرخاندن چرخ ها را به عهده دارند. بلبرینگ ها عمدتا با شاخص ابک (abec) رتبه‌بندی می‌شوند که نشان دهنده‌ی سرعت چرخ‌ها است. در واقع كسانی كه در رشته‌ی اسكیت سرعت این‌لاین فعالیت دارند به اسكیتی با abec بالاتر نیاز خواهند داشت. البته باید توجه داشت که همیشه سرعت کافی نیست در بعضی ار گرایش های اسکیت نیاز به روان بودن چرخ ها بیشتر از سرعت آنهاست به طور مثال در رشته اسکیت فری استایل مهم است که بلبرینگ ها سرعت متوسط و در عین حال یک نواختی را داشته باشند.

 

7) ترمز 

ترمز یكی از قسمت‌های مهم برای اسکیت سواران آماتور است. این قسمت معمولا در منتهای تیغه‌ی اسكیت قرار دارد و در كنترل سرعت به خصوص در مراحل آموزشی به كمك فرد می‌آید. جنس ترمز عمدتا پلی اورتان یا پلاستیك بوده و به میزانی كه بافت نرم‌تری داشته باشد، كارآمدتر بوده و سریع‌تر عمل می‌كند.توجه داشته باشید که روی اغلب اسکیت های بزرگسالان ترمز وجود ندارد که می توان به صورت آزاد آن را خریداری کرده و مورد استفاده قرار دهید.

 

حال که بر اجزاء مختلف یک اسکیت شناخت کافی پیدا کردید لازم است موارد دیگری را نیز در نظر بگیرید. سوالاتی که در زیر آورده شده است به عنوان یک راهنمای خرید اسکیت به انتخاب شما کمک شایانی خواهد کرد.

 

12 نکته مهمی که باید در خرید اسکیت برای کودکان به آن توجه داشته باشید.

اسکیت سایز متغیر انتخاب کنید.

اسکیت سایز متغیری انتخاب کنید که یک سایز بزرگتر یا حداقل هم سایز پای فرزندتان باشد.

اگر کودک درشت جثه ای دارید اسکیت هارد تهیه کنید.

برای کودکان ریز جثه اسکیت های سافت با کیفیت تهیه کنید.

اسکیت با کلاه و لوازم ایمنی استاندارد و با کیفیت تهیه کنید.

دقت داشته باشید که کلاه و لوازم ایمنی سایز کودک باشد.

از خرید اسکیت تخصصی برای شروع جدا خود داری کنید.

اسکیت ساق بلند خریداری کنید.

از فروشگاه تخصصی یا کارشناسان تخصصی در خرید اسکیت کمک بگیرید.

اسکیت با سرعت خوب تهیه کنید.

اسکیت با چرخ های گوشتی یا نرم تهیه کنید.

سایز تیغه و چرخ ها باید متناسب با سایز پای کودک باشد.

راهنمای خرید اسكیت برای كودكان

اسکیت سوارتان چند سال دارد؟

برخی از اسکیت‌ها به گونه‌ای ساخته شده‌اند که می‌توان سایز آن را تا حدودی تغییر داد. این نوع اسکیت‌ها مناسب کودکانی است که در سنین رشد بوده و به سرعت سایز پای‌شان تغییر می‌کند. اسکیت‌های سایز متغیر عمدتا سایز ۳ تا ۵ را پوشش می‌دهند. بنابر با مطالعه‌ی یک راهنمای خرید اسکیت برای کودکان، تا سال‌ها به تعویض و خرید مجدد اسکیت نیاز پیدا نخواهید کرد.

 

اما اگر اسکیت را برای سنینی در نظر گرفته‌اید که سایز پای مشخص و ثابتی دارند، این راهنمای خرید اسکیت به شما پیشنهاد می‌کند اسکیت کفشی مناسب با سایز پایتان را خریداری کنید. اسکیت‌های سایز ثابت افزون بر آن که از کیفیت و استحکام بیشتری برخوردار هستند، قیمت کم‌تری نیز خواهند داشت.همچنین می توانید مقاله راهنمای خرید کفش اسکیت بچگانه را مطالعه کنید که به طور کلی در مورد اسکیت های بچگانه صحبت شده است.

 

هدف شما از خرید اسکیت چیست؟

پیش از اقدام برای خرید یک جفت اسکیت، لازم است مقصود نهایی خود را مشخص کنید. با توجه به تنوع بسیار اسکیت‌ها در بازار، دستیابی به یک انتخاب مناسب کمی دشوار به نظر می‌رسد. با مطالعه‌ی یک راهنمای خرید اسکیت، می‌توانید کاربرد هر کدام از انواع اسکیت را شناخته و متناسب با نیازتان یکی را برگزینید. به طور مثال اگر مقصودتان ورود به رشته‌ی اسکیت سرعت است، بهتر است اسکیت‌های نیم بوت تخصصی سرعت را خریداری کنید و به همین ترتیب اگر آماتور هستید یا صرفا برای تفریح این ورزش را انتخاب کرده‌اید، اسکیت‌های با بدنه‌ی سخت و سایز ثابت گزینه‌ی بهتری برای‌تان خواهد بود.

 

برای خرید اسکیت چقدر هزینه خواهید کرد؟

روند انتخاب شما به میزان زیادی وابسته به بودجه‌ای است که برای این کار اختصاص داده‌اید. با توجه به تنوع و تعدد برندهای موجود در بازار و طیف وسیعی از قیمت‌ها، خریدار سردرگم شده و انتخاب برایش مشکل خواهد شد. به همین علت تعیین کرده میزان بودجه باعث می‌شود که انتخاب‌ها محدودتر و تصمیم گیری ساده‌تر شود.

 

راهنمای خرید اسکیت کودکان با سایز ثابت

اگر بودجه‌ای در حدود ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان دارید، می‌توانید یک جفت اسکیت با سایز ثابت و رویه‌ی سافت تهیه کنید. البته این نوع اسکیت‌ها معمولا کیفیت مطلوبی نداشته و در برابر آسیب مقاومت کم‌تری خواهند داشت واصلا ارزش خریدی ندارند و به صورتی دکوری استفاده میشوند نه محصول با کیفیت. اما اگر به دنبال کیفیت قابل قبول هستید، پیشنهاد ما اسکیت‌های هارد است که قیمتی در در حدود یک میلیون و هفتصد هزار تومان به بالا دارند. محصولات کپی شده از برندهای معتبر که اصطلاحا High Copy ‌گفته می‌شوند و یا برندهای جدید در این رده قرار می‌گیرند.

 

1) بدنه اسکیت آموزشی باید مقاوم و مناسب فرد باشد.

بدنه اسکیت از مواد مختلفی تولید می شود که با توجه به مواد بکار رفته به آنها اسکیت های ساف،هارد و کربن گفته می شود. اسکیت های سافت به اسکیت های گفته می شود که رویه کفش از جنس پارچه و الیافی مثل آن تهیه شده باشد. اسکیت های هارد به اسکیت هایی گفته می شود که بدنه آنها از جنس پلاستیک یا مواد نظیر آن باشد.بدنه های کربن که در اسکیت های تخصصی دیده می شود بسیار مقاوم بوده و قیمت بالایی دارند.اسکیت های هارد نسبت به اسکیت های سافت از مقاوت بیشتری برخوردارند.

 

2) اسکیت آموزشی سایز پای فرد باشد.

اسکیت های سایز متغیر معمولا بین 3 تا 5 سایز قابلیت کوچک و بزرگ شدن دارند که این قابلیت برای کودکان در حال رشد در نظر گرفته شده است. از این رو شما باید برای فرزند خود اسکیت آموزشی تهیه کنید که قابلیت کوچک و بزرگ شدن داشته باشد.

 

3) لوازم ایمنی اسکیت آموزشی با کیفیت باشد.

لازمه یادیگری اسکیت، زمین خوردن است. از این رو می بایست اسکیت آموزشی دارای لوازم ایمنی با کیفیت و استاندارد باشد که فرد را در مقابل خطرات احتمالی محافظت کند. لوازم ایمنی اسکیت آموزشی باید از نوع جورابی باشد و کلاه اسکیت نیز به صورت ریگلاژدار و تمام محیط سر را پوشش دهد.

 

4) اسکیت آموزشی سرعت کافی می بایست داشته باشد.

سرعت بهینه در یادیگیری اسکیت بسیار مهم است. باید سعی شود اسکیت آموزشی را که تهیه می کنید سرعت کافی و بهینه را داشته باشد تا فرد بعد از چند قدم زدن به راحتی سر بخورد. اگر اسکیت بعد از چند قدم پا زدن سر نخورد به این معنی است که اسکیت سرعت لازم را ندارد و در یادگیری اسکیت اختلال ایجاد می شود.

 

5) چرخ های کمکی نداشته باشد.

در بعضی از اسکیت ها دیده شده که قابلیت تغییر حالت چرخ ها در آنها وجود دارد و به گفته فروشنده باعث یادگیری راحت تر و جلوگیری از خوردن زمین فرد می شود در صورتی که با توجه به نظر اکثریت مربیان این اسکیت ها کیفیت لازم را نداشته و به دلیل نداشتن استحکام لازم جهت تحمل وزن فرد اسکیت را به این صورت تغییر می دهند.

 

6) سایز چرخ اسکیت آموزشی استاندارد باشد.

سایز چرخ های اسکیت های آموزشی از یک استاندارد خاص پیروی می کند به این صورت که هرچه فرد سایز پای بزرگتری داشته باشد چرخ های او نیز به نسبت بزرگتر است. البته توجه داشته باشید که در اسکیت های تخصصی این استاندارد با توجه به مسابقات تعیین می شود و بعضا هیچ محدودیتی ندارد اما در اسکیت های آموزشی باید از این استاندارد پیروی شود زیرا که در یادیگیری اسکیت تاثیر بسیار زیادی دارد.

 

سایز کوچک 28-31 یا 29-32 بین 68 تا 70 میلیمتر

سایز متوسط 32-35 یا 33-36 بین 70تا 72 میلیمتر

سایز بزرگ 36-39 یا 37-40 بین 72 تا 76 میلیمتر

7) ترمز داشته باشد

انتهای اسکیت های آموزشی به طور معمول یک بخش وجود دارد که به آن ترمز گفته می شود در یادگیری اسکیت داشتن ترمز پاشنه بسیار ضروری و همه است از این رو حتمی اسکیتی که تهیه می کنید باید ترمز پاشنه داشته باشد.

 

8) کاف مقاوم داشته باشد.

کاف به بخش ساق اسکیت گفته می شود این بخش در اسکیت های آموزشی معمولا بلندتر از بقیه اسکیت ها است که اصطلاحا به ان ساق بلند گفته می شود این باعث می شود که به خوبی از پای فرد حفاظت کند و از پیچ خوردگی جلوگیری کند. کاف اسکیت اگر از جنس خوبی تهیه نشده باشد ممکن از بعد از پوشیدن اسکیت کج شود یا خود را به یک سمت کج کند که این یعنی اسکیت بی کیفیت و نامناسب است.

 

اسکیت مناسب کودکان

در خرید اسکیت کودکان سایز اسکیت کودکان بسیار مهم و حائز اهمیت است. از این رو بهترین اسکیت برای کودکان اسکیت سایز متغیر است که قابلیت بزرگ و کوچک شدن داشته باشد و تا سال های سال بتوان از آن استفاده کرد. ورزش اسکیت برای کودکان بسیار مفید است؛ این ورزش باعث افزایش تعادل، تقویت عضلات پا، هماهنگی عصبی عضلانی و رشد حرکتی کودکان می شود. سایز اسکیت بچگانه معمولا از 28 شروع می شود و تا 39 ادامه دارد. اما اسکیت های با سایز بزرگتر نظیر 38-42 و سایز کوجکتر نظیر 25-29 وجود دارد که به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند.

 

بایدها و نباید های اسکیت کودکان

اسکیت کودک نباید بیش از حد بزرگ باشد

اسکیت کودک باید از پای او به خوبی حفاظت کند.

اسکیت کودک نباید خیلی سنگین باشد و با توجه به وزن و سن اون انتخاب شود.

اسکیت کودک باید سرعت کافی داشته باشد.

راهنمای خرید اسکیت برای بزرگسالان

خرید اسکیت برای بزرگسالان به نسبت کودکان کار بسیار دشوارتری است. معمولا بزرگسالان سایز پای ثابتی دارند بدین معنی که دیگر پای انها رشد نخواهد کرد، این مسئله باعث شده که انتخاب اسکیت برای سایز دقیق پا کمی سخت تر از خرید اسکیت برای کودکان شود. حتما قبل از خرید اسکیت مقاله اندازه گیری سایز پا برای خرید اسکیت را مطالعه کنید تا در انتخاب سایز مناسب اسکیت به مشکل بر نخورید.

 

1) هدفتان از خرید اسکیت را مشخص کنید

اسکیت کردن به صورت تفریحی و لذت بردن از آن

اگر قصد یادگیری اسکیت و پر کردن اوغات فراقت خود دارید می بایست اسکیتی تهیه کنید که دارای استاندارد های لازم باشد و برای آموزش مناسب باشد. در این اسکیت ها سایز چرخ ها باید ثابت باشد که در یادگیری شما تاثیر بسیار زیادی دارد. همچنین سعی کنید سختی چرخ ها را با توجه به سطحی که قصد فعالیت بر روی آن دارید انتخاب کنید.

 

اسکیت کردن و رفت آمد درون شهری

اگر قصد خرید اسکیتی را دارید که بتوانید از آن به عنوان یک وسیله نقیله سبک استفاده کنید پیشنهاد ما به شما اسکیت های فری راید و شهری است. بدنه این اسکیت ها معمولا هارد است و توانایی خوبی در تحمل فشار و ضربه های احتمالی دارند. سایز چرخ این اسکیت ها با توجه به مهارت شما و استفاده شما می تواند متفاوت باشد. برای مثال اگر بر روی آسفالت اسکیت می کنید سعی کنید چرخ های سخت تر استفاده کنید و اگر بر روی سطوح پیاده رو ها اسکیت می کنید می توانید از چرخ های نرم تر استفاده کنید. سایز چرخه ها و مانور اسکیت نیز دو عامل مهم است که با توجه به سایز چرخ و حالت تیغه یا چرخ قابل تغییر است.

 

اسکیت کردن به صورت تخصصی

اگر قصد خرید اسکیت برای رشته تخصصی دارد اول با مشاور تخصصی رشته اسکیت صحبت کنید و پس از آن با توجه به بودجه و نیاز خود اسکیت مناسب خریداری کنید. معمولا اسکیت های تخصصی سطح بالا از جنس کربن تولید می شوند که علاوه بر وزن پایین از مقاومت بسیار بالایی برخوردارند.

 

2) برای خرید اسکیت چقدر هزینه خواهید کرد

میزان بودجه شما برای خرید اسکیت بسیار مهم است.هر چه هزینه بیشتری برای خرید اسکیت کنید اسکیت نرم تر، روان تر و با کیفیت تری خواهید داشت. البته توجه داشته باشید که ملاک اول برای خرید اسکیت بزرگسالان هدف است که اگر به درستی انتخاب شود می توان در هزینه صرفه جویی کرد.

 

3) انتخاب سایز دقیق اسکیت

یکی از مهمترین بخش ها در خرید اسکیت و دشوارترین ها انتخاب سایز دقیق اسکیت است. برای اینکه بتوانید اسکیت مناسب سایز پای خود را انتخاب کنید اول می بایست پای خود را اندازه گیری کنید و سپس با توجه به جدول مربوط به کاتالوگ محصولات در برند های مختلف اسکیت مناسب خود را انتخاب کنید.

 

4) لوازم ایمنی و کلاه

لوازم ایمنی و کلاه اسکیت جز جدا ناپذیر در یادگیری اسکیت است به همین دلیل سعی کنید لوازم ایمنی و کلاهی تهیه کنید که:

 

مرغوب باشد.

کاملا اندازه فرد باشد.

کلاه به طور کامل محیط سر را بپوشاند.

در صورت نیاز از گارد باسن استفاده کنید.

تهویه مناسب داشته باشد.

5) ترمز داشته باشد

داشتن ترمز پاشنه در اسکیت سواران بزرگسال کمک زیادی در یادگیری اسکیت می کند همچنین در کنترل اسکیت بسیار تاثیر گذار است. سعی کنید اسکیتی را که تهیه می کنید ترمز پاشنه داشته باشد یا به طور جداگانه تهیه کنید و روی اسکیت بگذارید...

برچسب ها:
0 نظر